Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ---ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΚΕΨΕΙΣ


Πέρασαν ήδη τρις μέρες από τις εκλογές τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 . Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα μας πόνεσε, μας στενοχώρησε και δικαιολογημένα διότι μέσα σε δυο μήνες δεχτήκαμε δυο επανωτά χτυπήματα που μας άφησαν σχεδόν όλους άφωνους.
 Το ένα ήταν το τρίτο μνημόνιο και το άλλο τα αποτελέσματα των εκλογών. Πολλοί από μας χάσαμε την μπάλα, σκεφτήκαμε μήπως δεν αξίζει τον κόπο πια , ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, όλα τέλειωσαν κ.ο.κ.
Πολλοί από μας βέβαια θυμήθηκαν και καλά έκαναν τραγούδια όπως ‘το όνειρο έμεινε ορφανό’ Λεοντής ‘το δίκιο του αγώνα ‘Λοιζος ‘τους έχω σιχαθεί ‘Μπιρμαν για ψυχολογική ισορροπία.
Την περίοδο αυτή ακούστηκαν πολλά σχόλια πολλές εκτιμήσεις οι οποίες είχαν σαν βάση τον συναισθηματικό μας κόσμο περισσότερο στην συγκεκριμένη στιγμή παρά μια ήρεμη και νηφάλια αποτίμηση των αποτελεσμάτων.Απόψεις όπως ο κόσμος είναι βλάκας η τώρα που θα έρχονται τα μετρά θα τους στέλνω στον Τσιπρα η αναβίωσε το DNA του ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν μέσα τους έχουν μια δόση αλήθειας ,δεν είναι όμως η ΑΛΗΘΕΙΑ η οποία κατά τους κλασικούς είναι και επαναστατική.
Απο δω και πέρα λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε λογικά ,ήρεμα ,αληθινά, ανθρωπινά επαναστατικά. ...
Ας προβληματιστούμε λοιπόν πως είναι δυνατόν ο κόσμος των εκλογών του Γενάρη ο κόσμος του δημοψηφίσματος [100000 χιλ.ψήφους] του Γκλεζου στις ευρωεκλογές η της Κωνσταντοπούλου η του Λαφαζανη που μπορεί να μην ψήφιζαν όλοι ρήξη αλλά από όλους τους εκβιασμούς από το εξωτερικό και εσωτερικό που ακούγονταν εμπεριείχε το ρίσκο της ρήξης όλοι αυτοί να μετατρέπονται μέσα σε λίγο διάστημα 155000 χιλ.για όλη την ΛΑΕ.
Η απάντηση νομίζω είναι μια πως μέσα στην Ελληνική κοινωνία κυριάρχησε μια και μοναδική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.Με διάφορα τεχνάσματα αφηγήσεις και τερτίπια κατάφερε να παγίωση στην συνείδηση του κόσμου ότι δεν γίνετε τίποτα άλλο οι αγορές μας έχουν δεμένους κατά συνέπεια επιλέξτε ένα κόμμα έναν πρωθυπουργό που λόγω πρότερου έντιμου βίου και μέσω παράλληλων προγραμμάτων και ισοδύναμων θα κυβερνήσει καλύτερα.Αυτό ήταν ένας ογκόλιθος που στο σύντομο διάστημα των εκλογών δεν μπορούσε κανένας να μετακινήσει.
Μέσα λοιπών σε αυτή την δύσκολη και παγιωμένη κατάσταση η ΛΑΕ πλασαρίστηκε με θέσεις προτάσεις και με προγραμματικές δηλώσεις που πραγματικά δεν ξέρω αν άλλος πολίτικος σχηματισμός θα μπορούσε να καταφέρει μέσα σε τόσες λίγες μέρες ,το βασικό πρόβλημα όμως ήταν πως το υποκείμενο στο επίπεδο της κορυφής αλλά και της βάσης δεν ήταν επαρκές εξοπλισμένο να περάσει αυτή την πολιτική στον κόσμο όχι από άποψη δυνατοτήτων αλλά από έλλειψη χρόνου για την εμπέδωση του. Έτσι που όλα τα θετικά ακούσματα πριν την ψήφιση του μνημονίου να τα οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μας να μείνει το έξω από την νομισματική ένωση και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα επιλογές που αν δεν συνοδευτούν με ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα εξουσίας δεν πείθουν κανένα.
Για το λόγο αυτό λοιπόν εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια την απογοήτευση και με μαγιά τους 155000 χιλ. ψηφοφόρους που σε κάθε πόλη και χωριό πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν και να αποτελέσουν την βάση της οργάνωσης μας για να αντικρούσουμε τα νέα βάρβαρα μετρά που θα ακολουθούσουν
Άμεσα λοιπόν επιβάλετε να μαζευτούμε όλοι σε τοπικό επίπεδο όπου πρέπει να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των εκλογών και να μπουν σε μια τάξη όλες οι γνώμες και απόψεις .Η προσωρινή ηγεσία της ΛΑΕ πρέπει άμεσα να επεξεργαστεί θέσεις προτάσεις πρόγραμμα μαζί με όλα τα μέλη του κόμματος και με κινήσεις κόμματα οργανώσεις προσωπικότητες, έτσι ώστε το μέτωπο των αντιμνημονιακων δημοκρατικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων να αποκτήσει σάρκα και οστά.


ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου