Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μια απάντηση από την ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ Φωκίδας στο Μνημονιακό κατεστημένο

Το "...κατόπιν ενεργειών" μου 

Ο ψευτοθόδωρος και η παρέα του...

Μια απάντηση από την ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ Φωκίδας στο Μνημονιακό κατεστημένο

  Όλοι οι Φωκιείς βρισκόμαστε πάλι μπροστά (δυστυχώς) στο ίδιο έργο θεατές. Μετά από σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτάσαμε στην ολοκλήρωση της λεηλασίας και της υπερχρέωσης της χώρας με ένα μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ .

  Η σύντομη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν κατάφερε να αλλάξει το σκηνικό παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις όπου άνθρωποι μέσα από τις τάξεις του, που σήμερα οι περισσότεροι συμμετέχουν στην Λαϊκή Ενότητα, επέβαλαν μια διαφορετική πορεία πριν ψηφιστούν τα μνημόνια. Το ήθος της αριστερας έχει αξία όμως μόνο όταν κάποιος παραμένει στην αριστερά και δεν προδίδει τα ιδανικά της.
Φυσικά τα βραβεία ψέματος και την διδασκαλία στην πολίτικη αγυρτεία την έδωσε το παλιό κατεστημένο όπως το εκφράζει η κα Μανδρέκα που επί χρόνια Βουλευτής του Νομού μας έταξε και αυτή λειτουργία του Νοσοκομείου και άλλα πολλά ……όμως και ο έτερος διεκδικητής της έδρας έμαθε πολύ γρήγορα το μάθημα και μεταλλάχτηκε....

Μαζί συμφώνησαν και αποδέχθηκαν το 3ο Μνημόνιο που απαγορεύει ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ να πραγματοποιηθούν όλες τους οι υποσχέσεις και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα.


Τι έγινε όμως στην Φωκίδα;
    Στην πρόσφατη συνέντευξη του  ο Ν. Παππάς εκθείασε  στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προχθές στην Άμφισσα  όσα πέτυχε ο Βουλευτής Φωκίδας για το νομό.
Όπως αναγράφεται στην Εφημερίδα Φωκίς….. Στα ζητήματα της στελέχωσης του νοσοκομείου Άμφισσας με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό   και μάλιστα με τις ενέργειες του κ Κωστοπαναγιώτου ότι  ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 6 νέοι ιατροί που στελεχώνουν το Νοσοκομείο και τα Περιφερειακά Ιατρεία και ακολουθούν και άλλες προσλήψεις …...
Αν αυτό συμβαίνει ας μας ανακοινώσει τα ονόματα και τις ειδικότητες διότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τίποτε απολύτως για νέες προσλήψεις  
Πόσο  μάλλον οι ασθενείς που κάθε μέρα ζητούν γιατρό και γιατρό δεν βλέπουν, Ζητούν την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και αυτή παραμένει κλειστή (ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κλινική με ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ γιατρό !!!!!).
Οι προεκλογικές προσλήψεις γιατρών που τελικά δεν γίνονται μας θυμίζουν λογικές που έχουν ήδη καταδικαστεί από τους πολίτες της Φωκίδας. Μας θυμίζουν τις προσλήψεις γιατρών που ανακοίνωνε η κυρία Μανδρέκα που όμως δεν γινόντουσαν ποτέ μιας και ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί κονδύλια για αυτές.

Με τους αγροτικούς γιατρούς για τους οποίους έχει σταματήσει η διαδικασία πρόσληψής τους θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο;

              Από την συνέντευξη του Βουλευτή κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου στη Εφημερίδα «Φωκις»   στις 11/9/2015
             Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Δημόπουλος , κατέθεσε αίτημα - και έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας- για τη συνέχιση των διαδικασιών που αφορούν στην τοποθέτηση ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΥΚΑ, σε 15 μέρες αναμένεται να έχουν διοριστεί 395 αγροτικοί γιατροί ενώ η διαδικασία για το διορισμό 57 γενικών γιατρών σε αγροτικά ιατρεία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα.
  Και συνεχίζει η συνέντευξη του Κωστοπαναγιώτου  :
 Η ανατροπή (σ.σ.  παραίτηση ) της Κυβέρνησης, προς το παρόν, έχει σταματήσει την υλοποίησή του. Εάν ο λαός δώσει την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει θα συνεχιστεί η προσπάθεια πλήρως υλοποίησής του.  

         Αν η στελέχωση με αγροτικούς γιατρούς θεωρείται κάλυψη των κενών θέσεων του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Άμφισσας τότε θα πρέπει ο αγαπητός Βουλευτής να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις που έχει για την υγεία και τον τρόπο λειτουργίας της . Γιατί αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο αιμορραγεί από υγειονομικό και στελεχιακό προσωπικό.

  Το επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν το θέμα με το Λαρνάκι  την απόφαση χορήγησης 3ετούς (από 10ετή που είχε προτείνει το Λιμενικό Ταμείο) άδειας εργασιών στην μεταλλευτική της περιοχής  στον αιγιαλό και στην παραλία στο Λαρνάκι για το οποίο ξέχασαν το πιο σημαντικό.   Το θέμα αυτό το «έτρεξε» αποφασιστικά με τεκμηρίωση, πολύ πριν τις εκλογές, η αυτοδιοικητική παράταξη Πολίτες στο Προσκήνιο. Τελικά αυτό που υπέγραψε ο υπουργός ήταν μία από τις εναλλακτικές προτάσεις των Πολιτών, που στηρίχτηκε στο  Λιμενικό ταμείο, από ένα και μόνο μέλος της Λιμενικής Επιτροπής. Τελευταία   λεπτομέρεια, ο υπουργός που υπέγραψε την διάρκεια της σύμβασης, την ημέρα που παραιτήθηκε από το υπουργείο του, ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημερινός επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας που έως την τελευταία στιγμή έκανε την δουλειά του.
 Μια σειρά στελεχών μέσα από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τότε και μέσα από τις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας σήμερα, όπως η Νάντια Βαλαβάνη που νομοθέτησε για τους υπερχρεωμένους, ο Γιάννης Σταθάς απο την Βοιωτία  και ο Βασίλης Κυριακάκης απο την Φθιώτιδα που βοήθησαν σε πολλά θέματα της Φωκίδας έδειξαν ένα άλλο δρόμο, όμως οι δανειστές θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν ακόμα και αυτές τις μικρές αλλαγές που κατακτήθηκαν.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουν όλοι οι Πολίτες ότι οι δυνατότητες διαφοροποίησης, των Πολιτικών κομμάτων που ψήφισαν Μνημόνια, μπροστά   στον οδοστρωτήρα των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές, είναι ανύπαρκτες . Ν.Δ. εναπομείναντας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποί τους στον Νομό είναι ανίσχυροι μετά από όσα συνυπέγραψαν με τους δανειστές. Οι καλές προθέσεις ή η προοδευτική ιδεολογία δεν μπορούν να αλλάξουν στο παραμικρό την καταστροφή που επιβάλουν οι δανειστές.
Μόνο η κοινή δράση από τα κάτω της κοινωνίας μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο σε αυτήν την επέλαση . Η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει την μάχη για να ενώσει την κοινωνία για να διαμορφώσει την δυνατότητα να υπάρξει διαφορετική πρόταση από την πρόταση των δανειστών.
Δεν υπάρχει μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο,
 έχουμε μόνο  δύο δρόμους
 είτε τον δρόμο της υποταγής 
είτε τον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
 Λαϊκή Ενότητα Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου