Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγο πριν τα 100 λίγο μετά τα 90

Αρθρο στην εφημερίδα Εποχή (30/8/2015) από τον Θανάση Αποστολόπουλο (Βάγια) αντιστασιακού απο το Λιδωρίκι


Πριν λίγο καιρό, άκουσα κάποιον από τις Βρυξέλλες να λέει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη, ήταν πάντοτε ενωμένα. Του υπενθυμίζω, εγώ που είμαι κάτω από εκατό ετών και πάνω από ενενήντα, ότι η Γερμανία κατέστρεψε τα ευρωπαϊκά κράτη σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους (Α΄ και Β΄). Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940 – 1944), όπου ο Χίτλερ κατέστρεψε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, σκότωσε πάνω από πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους.
Στην πατρίδα μου την Ελλάδα εκτελούσαν αθώους ανθρώπους, άοπλους. Επειδή αντισταθήκαμε, μετά την κατοχή τους, αυτοί οι πολιτισμένοι πήραν όλα τα τρόφιμα, όλα τα χρήματα από τις τράπεζες ...
και πέθαναν πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες από την πείνα. Και, επειδή δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους ΕΛΑΣίτες κάψανε τη μισή Ελλάδα, ξεκοίλιαζαν έγκυες γυναίκες και έβγαζαν τα παιδιά ζωντανά και τα έσφαζαν.
Για μερικούς Έλληνες γερμανόφιλους αυτοί θεωρούνταν πολιτισμένη φυλή.
Σήμερα, οι κ. κ. Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιποί συνεργάτες προσπαθούν να θανατώσουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη από την πείνα, όχι βέβαια με όπλα, αλλά με την πολιτική τους.

Το περιβόλι της Ευρώπης

Από το 1821 που επαναστατήσαμε κατά των Τούρκων και γίναμε ξανά κράτος, η Αγγλία, η Αμερική, η Γερμανία, με τη δύναμή τους έστησαν στην Ελλάδα κυβερνήσεις του χεριού τους (κατευθυνόμενες). Γιατί αυτοί δεν είχαν ίχνος ελληνισμού μέσα τους καθόσον δούλευαν για τα συμφέροντα της υπόλοιπης Ευρώπης χωρίς να φροντίσουν για τα συμφέροντα του τόπου μας.
Κατεύθυναν τις καλλιέργειες (τόσα καλαμπόκια, τόσα σιτάρια, τόσα φασόλια για να μειωθεί η παραγωγή μας. Επιδότησαν την καταστροφή του αμπελιού και της ελιάς για να φυτέψουμε ακακίες να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας), ώστε ενώ είμαστε το περιβόλι της Ευρώπης και θα μπορούσαμε όχι μόνο να έχουμε επάρκεια όλων των προϊόντων αλλά να εξάγουμε σοβαρές ποσότητες, σήμερα κινδυνεύουμε να πεινάνε τα τρία τέταρτα του πληθυσμού μας. Ενώ η Γερμανία που παράγει μέταλλα, ως επί το πλείστον καταστροφικά, έχει ανθηρή οικονομία.
Και ένα ερωτηματικό: Στον χάρτη της Ευρώπης είναι και η Ρωσία και μάλιστα γεωγραφικά κατέχει το ένα τρίτο της Ευρώπης, γιατί δεν είναι στην Ένωση; Ποια τα συμφέροντα;
Απευθύνομαι σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη: Την Ελλάδα έπρεπε να την προσέχετε σαν κόρη οφθαλμού και λόγω γεωφυσικής θέσης γιατί είμαστε το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και γιατί σ’ αυτό τον τόπο γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός. Και μην νομίζετε πως έχουν χαθεί επειδή είχαμε απαράδεκτους και εγκληματίες πολιτικούς, τους οποίους ποτέ μέχρι σήμερα (με τι σκοπό άραγε;) δεν ελέγξατε όταν τους δανείζατε ή τους χρηματοδοτούσατε.

Τα ρέστα

Τέλος. Κ. κ. Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιποί του Γιούρογκρουπ, από τη στιγμή που ανέβηκε στην κυβέρνηση η Αριστερά και προσπάθησε να σηκώσει το ανάστημά της και να πει όχι στα απάνθρωπα μέτρα που θέλατε να εφαρμοστούν στον τόπο μας, λυσσάξατε γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι λέγοντάς σας «ναι σε όλα».
Η Ελλάδα με τον κ. Τσίπρα δεν είπε έξω από την Ευρώπη. Αλλά εσείς άλλα λέγατε το βράδυ κι άλλα το πρωί για να μας αποδυναμώσετε περισσότερο, επειδή έχετε τη δύναμη.
Ίσως τελικά ο κ. πρωθυπουργός μετά από τόσο αγώνα και τόσες διαμαρτυρίες που δεν σας άγγιξαν καθόλου, έπρεπε να κόψει τον γόρδιο δεσμό, να ανεξαρτητοποιηθούμε και να επανέλθουμε στη δραχμή μας. Και, μην ξεχνάτε κ. κ. Μέρκελ, Σόιμπλε, τα χρήματα που μας χρωστάτε, έφταναν να ξεχρεωθούμε και να πάρουμε και ρέστα.

Με αγάπη σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη
Θανάσης Αποστολόπουλος (Βάγιας)
17 Αυγούστου 2015

http://www.epohi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου